BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

BERCUTI BERSAMA COURSEMATE...

Thursday, February 04, 2010

BERCUTI BERSAMA COURSEMATE!
Pada 31hb januari 2010 kami bebudak math seksyen 2 dan 3 lelaki sahaja telah ke air terjun Kota Tinggi. Kami sume ke sana memandangkan aku dan y masih belum pergi lagi.. hehe. Trip aritu memang di taja oleh Adam sepenuhnya. Thanks Adam.. kitaorg berangkat jam 9.30pg lebih kurang. Trip kali ini membabitkan 2 biji kenderaan. Persona dan my vi.. beselah aku naek Persona r.. kami ade 3 org pemandu pro.. iaitu Ilham, amirul n khud. Pandai woo diaorg bwk keta.. dalam perjalanan yang mengambil mase 2 jam lebih tu kami sempat lagi sarapan.. makanan yang berat r.. huhu.. aku makan asam pedas jek! Sedap gak tapi yang tak sedapnyer kuku peniaga yang kitaorg makan tak bersih, hitam! He eau... pengotor thanks Naim sbb perasan. Hish, tapi best gler kami gembira tol walaupun tak smpi lagi ke tempat yang nak dituju. Naim n Mirul fun gler tapi Y sakit perut sket so dia just termenung jauh ke luar tgkp kereta! Haha..
Bile smpi kat sane ape lagi tgkp gmbr r.. tak gtu?? Nak jugak.. haha kali ni aim aku ke air terjun nak belajar berenang.. haha tak reti agi r.. dulu aku try berenang kat muadzam shah org kata aku cam dugong hoi.. melebih r tu. Agak2 r! Haha. Kitaorg masuk air dulu.. tetiba adam n khud dtg bawak 2 pelampung single dan 2 pelampung double. Wah, cam kanak2 plak. Takpelah janji keselamatan di dahulukan.. huhu. Aku paling tak suka tgk scenario cam gini kat tmpt rekreasi cam air terjun ni. Korg nak taw sebab ape?? Yang lelaki tak pandai nak jaga adab pki boxer jek...! agak2 r tak malu ke.. kang ternampak tak sepatutnya kang sume menjerit. Halo abang ooi, kita ni org tmur.. nak pki gtu, hah g pndah ke barat! Seluar pantai pendek yang berbunga2 sudah.. Yang pompuan toksah nak ckp r sendiri mau ingt! Ade satu agi pempuan tak malu gler di gomol oleh 4 laki kalo tak silap.. weh, takde maruah?? Org gini aku kategorikan sbg org bodoh tak tentu tempat.. haha, kan dah bikin gua panas.. membebel r aku!huhu cam org tua jek..
Main gelongsor yang panjang tu sedap gak.. baru aku taw kalo org tu makin berat makin laju ye prgrkn pelampung tuh.. haha.. so laju gler r aku! Hehe. Pastu ade satu tmpt gelongsor agak2 tgi r.. wah bukan main seronok agi aku. Huhu sekali try tak jatuh r ceh hebat konon . haha dah taw aku tak jatuh so aku try naik sekali lagi. Hah, ape nak kate kali ni aku jatuh naik lemas aku air masuk hidung.. time tu kn ade Syafiq dia Nampak aku tergapai2 mtk tolong tapi dia glak je dia kata itu bukan lemas tapi fobia ke air ye ke?? Tipu dia jek! Huhu.. pastu aku tak main dah permainan tu takut benda same yang berlaku! Kali ini kami ke site satu agi.. time ni r time mandi bawah air terjun turun wah sejuk dan sgt best!! Wah kali ni aku semakin menggile ajak Ery n Y nyanyi lagu Sampai Syurga versi air terjun wah vokal kami same2 mantap.. masuk mentor nescaya sume kalah! Kami conquer.. wah gtu! Ape lagi time ni r kami amek gmbar bnyak! Best dan sgt best.. then dalam jam 3.30ptg kami bergerak untuk balik.. penat gler tp memori yang susah nak dilupakan. Lah, kali ni nak tukar baju susah r dgn keadaan bilik air yang takde pintunyer.. tapi sume laki so redah jek!! Haha..
So kami putuskan kali ni smbhyang maghrib kat masjid berdekatan memandangkan sebelum ni dah ade yang pergi so diaorg dah plan siap2 r.. huhu.. selesai smbhyg zohor kami bergerak ke Jusco Tebrau aku nak shoping.. haha kami g parking kereta dulu.. then aku call Adam dia ckp “weh, kitaorg tgu kat Pizza..” so Adam belanja.. wah sedap gak r memandangkan baru pagi tadi jek kami makan perut kosong gler.. tak beragak aku makan. Makan jelah dah org belanja.. so fungsi aku cam tong buangan r time tu sebab diaorg ckp diaorg tak larat dah so aku bedal jelah ape yang diaorg bagi haha. Then, kamni sembahyang Asar dulu. Seronok2 jugak tapi solat jgn lupe wah aku cam ustaz plak.. memandangkan Ery ade dkt aku so i just behave myself gitu plak kan?? Haha. Selepas smbhyg aku ajak Ery n Y cari sandal dan beg galas memndangkan dah smpi sinikan.. so rambang mata aku.. tapi kali ni aku berkenan dgn beg converse cantik hitam puti stylo gler.. huhu.. ori yek.. rm80 haha then g kedai kasut Clarks.. wah kali ni kena n sgt padan ngan tema kau kali ni Lee Cooper hitam putih wah handsome lah aku.. huhu.. then nasib bek aku tak lupe beli adik aku pnyer pencil case lawa gak ungu putih cadangan Ery thanx yaah Ery! Huhu..habis gak r duit aku lebih kurg rm 165 takpe janji berbaloi dan puas hati bak kata Ery.. betul2 haha. Kali ni kami on the way balik ke utm tapi sebelum balik kami ke u mall skudai dulu sebab Adam nak ajak berkaraoke wah aku onn jek.. tapi sebelum sampai kami smpt smbhyg kat petronas. Alhamdulillah! Hehe.. time tu kita org tak nyanyi ag seba ery nak tkr fon sony dier nak beli Samsung Corby weh lawa gler.. kalo korg tgk mesti korg nak satu.. so aku nasihatkan jgn tgk.. haha.. rm670 not bad.. dia tolak font u dpt rm450 haha..
Kitaorg smpi diaorg tak habis karaoke ag so apalagi turn aku, y n ery plak nyanyi. Antara lagu yang kami dendang kan Mungkin, tak mungkin kerna sayang, love story, ku pinjam satu bintang n so on.. ade 2 3 lagu aku tak ingat tapi enjoy gler. Mase otw balik hus mangat mirul wat drift kat u turn u mall.. sempat gak aku n y marah haha.. bukannyer ape rsau beb.. dgn keadaan smbhyang isyak yang tak smbhyang agi huhu terkantoi plak. Hahahaha.. mase balik tu kami kena tahan ngan pak guard di pintu masuk sebab agak lewat kami balik dalam jam 10.45mlm.. so ape lagi yang dia tnya, kad matriks r..! nasib bek aku ade.. so yang laen selamat r.. bile pak guard tnya ade yang terpaksa kelentong ade kat bonet keta.. wah, nsb bek dia prcya.. tapi kami terus tepon kereta satu lagi nak suruh bersiap sedia.. sape yang tak sayang kawan ooi.. haha. So, kami anto si Y dulu.. wah, amat best r.. rase nak pegi lagi.. n to Adam thnx yaah dah belanja mkn Pizza.. huhu thats all, later i cter ag k.. haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...