BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

KEM PESAT di Teluk Gorek

Sunday, February 14, 2010

KEM PESAT di Teluk Gorek “SPARKS FFOR YOUTH”
            Pada 6hb februari yang lalu kami ahli PESAT sesi 2010 telah mengadakan satu program kepimpinan dan gathering bersama PESAT 2009 di Teluk Gorek.. pada perjumpaan terakhir hari jumaat aritu pengarah program ni ada gak bg briefing untuk prog dia esk.. wah along cakap kan kami kena bertolak dari bilik ke tempat tgu bas dkt dgn FAB tepat jam 7.00pg tapi biasalah biler kita deal ngan pelajar melayu ni 7.30pg pun tak nmpk batang hidung lagi haha.. aku jer yang semangat walaupun dah tahu kita nih tak pernah nak punctual.. suka dgn smgt VC UTM, Prof Dato’ Dr Ir Zaini Ujang dia ckp kalo majlis stat waktu yang dah dirgkakan msti jalankan waktu tu gak.. haha tapi setakat ni kitaorg takleh nak aplikasikan huhu. Aku sehari sebelum nak pegi dah siap dah packing semngat gler.. nak taw tak penuh weh beg balik kg aku cam nak balik umah semggu jek huhu. Tak pelah aku gagahkan jugak apa yang aku bwk ni huhu malu nyer apelah nati mereka ckap ble nampk beg besar aku nih mana nak letak muka hooi.. huhu. Well, ape yang aku jgkakn sgt meleset! Ini krn ramai gak yang bwk beg cam aku lagi besar pun ade jugak.. haha, ade member yeh, ade member.. haha’
            Kalo tak silap r bas kitaorg gerak dalam jam 9pg kot huhu delayed lame gler.. haha. Naek bas utm ah.. bukan yang slalu kitaorg naek nk pi kuliah tapi yang lama.. wah, the bus puzzled me! Tu r org kta don’t judge a book by its cover best woo bas yang kami naek ni air cond not bad lah haha. Leh kata aku tak sejuklah dok kat dalam bas tuh.. em, apalagi bler dapat bas tu aku usaha amek front seat sbb aku taw kalo aku dok kat belakang apsti beg muntah yang aku bwk tu terisi... euuuuu tapi tulah hakikatnyer aku ni mabuk bas haha cam dak kecik jek.. first hour perjalanan kami telah berhenti kat satu perhentian makanan nak makan lah sbb pg tadi tak makan lg huhu. Apalagi makanlah...! well, i’d no choize pg tu srpn mee goreng + bihun grg = air sirap limau huhu. Nak taw hrga dier?? Terkezut aku rm7 well mak cik nih cekik darah tol mentang2lah kami ni student so dia leh wat mcm2 huhu. Kat utm lah rm3 je kot.. huhu. Well, dah abis makan kami pun bertangkap gambar haha suke sbb sume sporting candid jek tak sudah sudah haha. Kami pun naeklah bas dgn hati yang gembira sedang gang2 yang duduk kat seat belakang gembira + suke hatinyer tetiba Along menjerit mana muizz......???! haha kami, mood tyme tuh kelakar + worried pabila teringatkan keadaan nya kat sana.. apalagi along pun amek fon n try to call him.. luckily, muiz angkat haha. Tapi uncle driver tu cam marah sket sbb tadi dier suwoh kira kami tak kira haha padan muka kami. Kak syaza suroh muiz mintak tolong pekedai kat situ anta dia jejak bas kami.. amboi2 dia leh kejar bas yang satu lagi kelakar sunggoh dia plak nak tgl kan kami.. mase Muiz naik bas tuh apalagi kami smbt dgn hilaian gelak ketawa yang kaw punyer + bermandikan cahaya flash kamera masing2.. kami msg2 tidor sblm smpi ke destinasi yang nak dituju n u know wat muiz kelakar gler.. huhu!
            Dalam jam 11.30pg tu kami smpi ke Telok Gorek n korg nak taw pantai teluk gorek berkongsi dgn pantai telok penyabong wuahaha mksudnyer bersebelahan ngan telok gorek adalah telok penyabong kelakar gler sumpah cakap huhaheho. Alih2 tempat same kitaorg pergi hehe. Kmi terus bawak masuk barang2 kami ke bilik yang disediakan first impression ialah not that bad ooh my god it is btter than telok penyabong persekitaran yang sgt kondusif huhu. Then kami teruz ke dewan sbb prog pertama dah nak start. Kami telah diperkenalkan dgn team fasilitator yang merupakan ex barisan PESAT yang rata2 sume pelajar 3rd year.. haha. Kami telah diarahkan membuat kumpulan masing2 then dia telah meletakkan nilai harga bagi setiap kumpulan dan mmbwa mksd nilai ahli kumpulan adalah membawa nilai yang sama huhu. Then instruction yang seterusnya adalah dia suwoh kami form satu grup baru berdasarkan nilai2 yang diaorg tentukan berlari sakan aku nak ditempatkan daam grup yang baru nih.. haha, resolusi game ini aku dah tak ingat haha kejamkan aku?? Takpe2 rilex. Then kami telah diberikan file masing2 yang mana file tersebut mengandungi puzzle yang membawa erti kepingan puzzle yang seterusnya menentukan bahawa dialah ahli grup kami haha. Wah team aku bukan main gempak agi kami dianggotai oleh aku, kak syaza, kak tiqa, ecah, icai, najidah dan last but not least syahrul.. huhu. Kami telah diberikan masa 10 minit nak cipta nama dan cheers grup kami apalagi inilah mase perah idea.. idea2 datanglah haha. Akhirnya setelah disepakati kami menamakan grup kami sbg grup Sensei wah ala2 jepun gtu nama ni diambil hasil idea icai yang mencadangkan supaya huruf depan setiap ahli sbg dasrnya haha. Well done Icai.. huhu. Selepas dah pilih nama grup masing2 kami pun apalagi present lah wah sume mantap2 nama ada yang Gotcha, Wonder hot n smart gorgeous huhu. Selepas tu kami diarah kan ke dewan makan untuk menyantap. Sedap gler makanan yang dihidangkan tarf 5 bintang.. haha sedap gler.. huhu. Finger licking good. Kami pun lepas makan teruz ke dewan solat nak wat jamak taqdim zohor dan asar.. maklumlah dah lebih dua marhalah perjalanan kami.. hehe.
            Dah siap solat kami ke dewan semula sbb ade perasmian “SPARKS FOR YOUTH” oleh dekan fs prof dr madzlan aziz. Hehe lepas pengarah prog yang berucap, dekan plak hmm lepaz tu pembentangan kertas kerja oleh aku, kak tiqa, afiq, kak syaza. Sebab kami antara prog yang mendapat kelulusan dr pihak hep.. wah wah wah.. ape lagi aku pun bukaklah ucapan aluan aku yang penuh semgat dgn “ salam satu Malaysia” dengan nada aku yang bakal menjadi ikutan dalam prog nih wuahaha. Apelagi dah siap kami present tibalah masa dekan pun pergi dan kami telah diarahkan untuk kembali duduk dalam kumpulan masing2 huhu. Kali ini kami telah diberikan satu game yang diberikan nama basilak tadaaa.. haha maknanyer setiap grup diberikan part2 basikal dan kami diarahkan untuk mempertahankan bahagian basikal kami masing2 then pertikaikan bahagian grup yang lain suasana agak hot dgn situasi ala debat parlimen seram sei huhu. Ble time grup aku apalagi akulah wakilnyer wahaha gamat dewan dgn huraian isi aku dan nada keyakinan yang menggunung dan leh kata masa tu grup kami juara acara tuh thanx to grup sensei yang bagi idea2 yang mantap haha. Then dia gabungkan 2 grup jadi 1 grup dan next game kami hya ada 2 grup besarlah apalagi debat lagi melaui tajuk kahwin awal atau kahwin lambat??? Haha tajuk yang hangat. Tapi bler grup satu lagi mengatakan soal hukum Afiq rase itu hal yang tidak boleh dipersoalkan dalam isu yang kami bawakan. Dia ade gak memberi teguran tetapi mcm tak  dilayan dan dia jugak bertindak keluar dewan dan kalo tak silap jumpa abg faizuan ntk hentikan game ini. Faizuan ambil sikap yang berhemat dgn meminta maaf diatas kesilapan team faci nyer membawa tajuk tersebut untuk diperdebatkan dan berjanji kesilapan itu tidak akn di lakukan.. haha. Apa2lah aku tak kesah pun aslkan nawaitu tu yang betol, tak gtu?? Hmmmm...
            Petang ari tu plak kami diarahkan untuk pakai baju hitam untuk aktiviti yang seterusnya rupa2nya ade prog melibatkan pantai rupanya hehe. Maklumlah pki bju cerah kang sexy lah plak aurat gtu kang Afiq marah lagi spe nak tolong huhu afiq jgn marah aaa... haha. Em, main tarik tali dgn tidak ade sbrg warming up kami begitu yakin memulakan acara tarik tali wah grup kami menang 2 gamez tuh hebat tak hebatlah.. haha. Sengal kot badan sengal yang teramat sengal tu lah padan muka aku dan yang lain2 tak warming up rasekan haha. Then kami main gamez dulun laut. Yang mana Razni merupakan dukun yang ade di tgh laut satu info yang nk dkongsi adalah laut tu sgt cetek so razni berdiri betul2 dtgh laut haha. Ok sterusnya kami diarahkan melantik seorg pesakit yang haruz kami dukung dari darat hgga ke tempat dukun itu berada. Wah ingatkan senag jek tapi masyaAllah nak lawan arus ombak pantai tu sgt menyeksekan huhu. Aku tak larat nak angkat icai sbb luka yang dialami di jari telujuk kanan so syahrul jek yang dukung icai smbil aku menahan belakang icai konon2 nak bagi supportlah tapi haram cian syahrul huhu. Thanxlah sbb memahami cewah cewah haha. Akhitnya grup kami berhsil dpt no2 tapikan masa kat garisan penamat tu grup pompuan kitaorg telah dikacau oleh azani shgga menyebabkan air yang dijaga supaya tak tumpah akhirnya berkurangan sbb di agah oleh azani. Very bad taw huhu.. takpelah game jek tak payah nak gadoh2 huhu.selepas tu kami leh buat ape2 jek smpi jam 7ptg tapi aku pilih nak terapong di dalam air laut yang sggh masin itu wah best gak tapi masin sgt air laut nih tak leh nak capai akal masinnya haha.
            Aku pun pergilah mandi agak2 dah bosan main air laut tapi the rest still kecoh ngan permainan bola tampar pantai nyer huhu have fun yaah....! aku pun bilas badan dgn air biasa maklumlah air laut... malam tu kami jamak taqdim lagi maghrib dan isya’. Kami turut mengalunkan zikir sesudah sembahyang yang telah dipimpin oleh abg faizuan lama dag aku tggl benda cenggini last pun dekat maktab dulu lah. Malam tu kami menjamu selera dgn air sejuk yang membasahi tekak manakala ayam bbq yang pihak chalet dah buat sgt2 membuka selera ditambah dgn jeli coconut yang menjadi kegemaran ku wah sgt best suke gler.. hehe. Then kami telah melanjtkan acara kami dgn permainan true or dare nasb baik aku tak kena kalo tak nak pilih true ke dare aku sendiri pun keliru haha! Kalo kita pilih true kita kena cakap banar kepada 3 soalan yang dikemukakan oleh bebudak yang lain unless kalo pilih dare kita kena wat ape yang org lain suroh huhu.
            Keesokannya kami mulakan dgn smbhyang subuh berjemaah, then acara senamrobik yang diketuai oleh kak anne ngan aj then kami sarapan pagi.. kami adakan jugak gamez sukaneka yang rata2 game ini menjuruskan kea rah persefahaman ahli grup beserta menguatkan bonding kami lagi apabila berpersatuan kelak haha, then bile dah abis game tuh kami ke dewan semula untuk mengerahkan idea untuk prog pesat yang bakal mendatang. Mana2 prog yang berkenaan kami diarah kan untuk take note supaya prog tersebut merupakan pro yang mantap. Oleh sebab prog tu abis lmbat aku yang memang sedia tak mandi pagi tuh diarahkan untuk teruz ke bilik packing n naek bas em.. memang tak mandi ah..., haha. Then aku makan dgn gelojoh sekali krana nak kejar bas yang dah ade tapi gelojoh yang sopan lah haha.. memang satu kem yang wajar menjadi acara tahunan kelak sparks for yout gt mantap huhu sukelah. Assalamualaikum tgu coretan azrin yang seterusnya.. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...