BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

A GREAT START!

Monday, January 31, 2011


Assalamualaikum semua dan salam 1malaysia. Sudah selamat pon 2011 menjengah kita pada awal januari yang lepas. Biasalah pada permulaan tahun sesi persekolahan dan aku sendiri kat UTM ni pun dah mulakan sesi pengajian yang baru. Kali ni dah sem 4, Tahun 2 sem 2. Hye, memanglah tersangat busy tahun ni dengan pembelajaran baru. Agenda menjadi hos undangan rakan-rakan di program fakulti dan kolej, tak kurang juga tuntutan sebagai DJ Radio Internet Kampus UTM iaitu GBFM. Sesape yang nak dengar leh tune in kan telinga korang ke www.gbfm.my. Not officially lauch yet but if korang akan mendengar nanti, ianya hanyalah sekadar lagu yang telah diletakkan dalam server kami.

Untuk pemberitahuan tarikh sebenar operasi kami silalah update status FB saya yer. So kita tinggalkan dahulu cerita saya sebagai DJ tu ha, kita bercerita pula teantang subjek yang saya ambil pada semester kali ini. Kali ni boleh dikatan 6 subjek saya dikategorikan kepada dua bahagian iaitu subjek wajib and subjek elektif. Subjek wajib saya adalah Modern Algebra, Partial Differential Equation dan real Analysis. Subjek elektif saya kali ni pulak Advanced English, Pemikiran Kritis & Kreatif dan Research Methodology. Apa yang boleh saya rangkumkan kat sini semua pensyarah kali ni best2 and sporting. Senang kata sem ni kalau tak dapat A susah nak salahkan lecturer seperti sudah-sudah. Hahahha


Ada beberapa persamaan bagi subjek elektif ni ha, kebanyakkannya merequest kami untuk membuat penyelidikan aduhai mentang-mentanglah kami pada sem berikutnya akan membuat Pojek Sarjana Muda (PSM) pastuh semua nak research agak matilah ek hahahah. Pensyarah English kami En. Affendi agak best. Sebab apa best? Sebab dia gunakan pengalaman dier kat luar tu tatkala mengajar kami. Mungkin agak harsh his method of teaching but I kinda like it very much. Korang leh lawati laman web www.afendihashim.blogspot.com untuk tengok cetusan hati lecturer ku yang seorang datuk ni. Korang nak tahu proposal kami dalam kelas beliau telah di reject sebanyak 3 kali adoi memang putus asa gak tapi kadang2 bila dipikir balik setiap kritikan dia memang ada asasnya and please wish our group good luck bcuz our group are about to present it in front of him this Tuesday, 8th February. Huish, susah pon susahlah kalau nak senang je student yang dilahirkan tak berkualiti and berdaya saing! Heh, tetibe bersemangat plak. Memang a great start this year.

Apa2pun I mintak korang doakan yang terbak sepanjang sem 4 ni berlangsung. Semoga korang terus bersemangat melalui hari2 yang akan mendatang. Huh, current issue sekarang Krisis yang berlaku kat Mesir tu hah. Untuk tidak memburukkan keadaan harap korang2 semua tak payahlah nak forwardkan segala maklumat yang korang tak pasti kesahihannya sebab sian mak ayah dorang kat Malaysia ni mengenang nasib keadaan anak dorang di sini. Kita kat sini doakan yang terbaik jer kepada kawan2 dan rakyat Malaysia di sana. Amin… sehingga bertemu lagi pada keluaran yang akan datang, da n selamat tinggal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...