BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

HARUS TAHU DAN SELIDIK KEPENTINGAN, KEPERLUAN!

Thursday, March 31, 2011

Saat penulis terburu-buru masuk ke dalam tandas bagi melepaskan hajat kecil, penulis tidak sempat memeriksa keadaan tandas tersebut sama ada masih berfungsi paipnya atau ada airkah ntuk menyucikan bahagian tertentu nanti. Kerana memang kebiasaannya itulah perkara pertama yang akan diperiksa. Selesai menyudahkan hajat kecil, dada berdegup kencang dan peluh jantan mula membasahi dahi. Tekan punya tekan (pili, air keluar itu sedikit moden cara pembukaannya) air tidak juga keluar. Kepala ligat memikirkan cara bagaimana hendak ke tandas sebelah.

KEDAMAIAN & KETENANGAN ITU YANG KITA CARI...

Semalam penulis berkesempatan meluangkan masa selepas hampir 2 bulan tidak menonton wayang gambar di U-Mall MBO. Hari Rabu penulis mempunyai masa kerana pada sebelah petang kebiasaannya tidak mempunyai kuliah melainkan kelas kokurikulum dan Alhamdulillah kelas tersebut berjaya penulis sudahkan 2 sem berturutan lepas :D. Nashkah hollywood yang tealh ditonton semalam bertajuk World Invasion : Battle of Los Angeles

LAGI MENGHINA RASULULLAH!

Wednesday, March 30, 2011

Sedih tatkala mengunjungi laman sosial facebook sebentar tadi. Kesal kerana ada yang masih cetek mengetahui dan faham tentang Islam. Pengetahuan yang sedikit itu terus membuat insan, Jasmine Slalu Sepi melalui akaun FB beliau mengutuk dan menghina Rasulullah. Umat Islam yang lain usah ambil pusing dengan insan seperti ini kerana jelas perbuatan beliau ini boleh dikategorikan sebagai giler glamour. We have to stay relax and let people who have right to punish her. Allahuakbar3x!


BIASISWA BAGI LEPASAN SPM 2010

Tuesday, March 29, 2011

Beruntung pelajar sekarang. Segala masalah kewangan usah difikirkan kerana terdapat banyak sumber bagi menyelesaikan masalah ini. Dripada PTPTN hingga ke biasiswa itu belum lagi dikira pinjaman MARA dan lain-lain institusi swasta mahupun kerajaan.Jemput semua pelajar yang lulus cemerlang dalam SPM 2010 yang lalu untuk mencuba nasib sama2 mengisi borang biasiswa bagi Program Penajaan Pendidikan Petronas. Okaylah, apa kata klik link dibawah bagi mengetahui dengan lebih lanjut lagi! Terima kasih...! Semoga berjaya...

http://spmonline.petronas.com.my/

p/s : Masih setia bersama MARA, tqvm MARA

HEBAT SUNGGUH PERSEMBAHAN BELIAU...

Hebat sangat hebat! Bukan dengan melakukan persembahan artistik di atas pentas sahaja dikira hebat bahkan hebat dalam bidang masing-masing pon boleh dikatakan hebat! Hebat merupakan subjektif kerana setiap individu mendefinisikan hebat mengikut tahap kefahaman mereka. Selagi bukan digelar terjemahan yang saintifik, ikut sahajalah rasa hati dalam mendefinisikan sesuatu :D.

BELAJAR KENA FAHAM...

Monday, March 28, 2011

Ketika tangan menaip satu demi satu huruf entry kali ini, penulis sudah selesai menjawab test 2 Modern Algebra. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar tetapi seperti biasa terkilan datang bertandang bukan apa, cuma sedikit kesilapan pada beberapa soalan. Al maklumlah sebagai pelajar tidak boleh lari daripada melakukan kesilapan. Berkait dengan tajuk entry kali ini, rata2 saya rasa bersetuju dengan ayat tersebut. Memang, sebagai seorang mahasiswa apatah lagi pelajar kefahaman akan sesuatu subjek amat perlu bukan sahaja penting ketika menjawab soalan yang hanya soalan tetapi dapat diaplikasikan dalam kehidupan yang sebenar.

NAK BERJAYA KENA ADA COMMITMENT...!


Bekerja dalam kumpulan seseorang kena ingat skop tugas masing-masing walaupun seakan kerja kumpulan itu tidak kelihatan untuk disiapkan dalam suatu tempoh masa yang ditetapkan tapi kita mesti ingat tanggungjawab kita. Satu budaya berkumpulan yang harus ada pada diri setiap ahli kumpulan adalah saling ingat mengingati.


Kekadang diri ini pelik bertambah hairan kerana diri ini jikalau ada kerja kumpulan (berbanding kerja individu) susah mahu lupa mungkin kerana kapasiti kerja kumpulan ini berskala besar. Tetapi manusia memang acapkali lupa akan tugas sendiri manakan bisa lupa kerja sendiri boleh mengingatkan orang lain akan kerja yang lain?

TWEET KU DI REPLY OLEH SITI NURHALIZA!!!

Sunday, March 27, 2011

Dah lama sebenarnya aku tweet datuk siti nurhaliza melalui akaun rasminya @siti_nur11akhirnya dia balas jugak aku punya tweet :D aku tny dia knp lama tak update fb n dia balas :D waw sayang DCT!!! Pada yang lain mungkin dorg tak pelik tapi Siti Nurhaliza tu sebab dah minat sangat kan :D

IRMA HASMIE KE UTM, JB!!!

kepada semua kawan2 please jgn mention UTM Skudai pihak pengurusan UTM kan dah tak mau dikenali dgn Skudai tu ha kan dah cakap awal2 tak ade Skudai tu ha dalam peta (actually ade, tapi bkan seperti yang korang faham) so pihak pentadbiran nak kita sebut UTM JB barulah senang orang nak tahu location UTM Main Campus senang orang nak ingat! oklah tak mau cakap banyak ni ha gambar dr twitter oficial irma hasmie with her fan kat boot MyTV3 di tapak konvo semalam kalau tak silap :) enjoy k tgk!!! (klik "READ MORE" kalo nak tgk gambar!!!)

TERUJANYA ARTIS DATANG!!!

Alkisah malam kejadian ini berlaku masa hari jumaat. sebab boring giler dok bilik je since Jumaat petang aku memang tak ade kelas. So, apa lagi dah tibe tyme2 konvo ni aku ajak lah kawan aku, Adam pergi ke Pesta Konvokesyen 46 tapi kali ni dorg tak uar-uarkan sebagai pesta konvo dah kalau tak silap Karnival Inovasi sebab tahun ni kan PM kita isytiharkan tahun ini sebagai tahun inovasi dan sebab itu jugalah aku rasa UTM menyambut seruan itu nak-nak lagi memang selari dengan motto UTM menjana minda kreatif dan inovatif. Motif sangat!!! haha (read more okey kalo nak tgk gambar black huhu)

OWH, DINNER YANG HAVOC!!!

Saturday, March 26, 2011


ASSALAMUALAIKUM WBT...
dengar kata nak dekat habis sem ni, makin banyak dinner nak kena attend. Aku tak tipu sebab 10th April kena attend satu lagi dinner yang boleh dikatakan penting lah jugak, dinner jabatan Matematik UTM Skudai. Dinner ni leh dikatakan sebagai satu najlis untuk meraikan abang-abang senior dan kakak-kakak senior. Rasa macam tak mau pergi tapi ade kawan cakap, nanti tahun depan adek2 tahun 2 pulak organize event untuk kita

So daripada tak mahu or malas nak pergi, so bila dikenang balik cakap kawan aku tu betol jugak kan? so pergi jelah. Biar aku habiskan duit aku untuk pergi dinner macam ni. (cewah perli tu haha). By the way, pada 19th March yang lalu aku dengan semangatnya telah berjaya menghadiri dinner fakulti PHYMISTIC GATHERING NIGHT 2011 (PHYSGAN 11). so, gambar2 yang bakal di share merupakan gambar pada malam tu...

Boleh dikatakan ramai yang terkejut tgk aku pakai baju macam tu malam tersebut. Yelah, aku sendiri tak percaya aku leh pakai mcm tu. Cardigan tu weh. Pas tu adelah kawan aku komen (right after upload gambar ke FB) cakap aku dah berubah. Macam sengal lah jugak aku baca komen2 dorang mahu terketawa besar aku tengok huhu. BTW, kakak aku cakap aku kelihatan kurus sedikit. korang mampu?! hahahha. 
Gitu lepas kena puji terus nak bagi tips nak kurus, boleh?!
makan dalam kuantiti yang sedikit dan yang paling penting makan masa lapar dan berhenti sebelum kenyang harap korang enjoy tengok gambar2 terbaru aku huahau
gambar kat atas ni adalah Izzah dan jangan fikir bukan2 pakwe dier gambar aku kat bawah ni ha :) muizz
ha inilah muiz, a.k.a senior kat maktab dulu... hahaha akhirnya kira kamcing lah ngan dier huhu love dis pic sbb kaler putih oren sgt masuk!
 bersama kak syaza :) ceria jer kak syaza!!! :D
actually, dua2 my course mate. the one in violet is Khud :) MC formal malam itu. dan yang the blue one is Qushairi or Ery. i suka cara dier pose sgt mesra ngan kamera, SESUATU SGT! Hahah

thanks to ahli meja pada malam itu :D tahniah kita menang hadiah Meja Terbaik mungkin sebab kita dress vogue gitu!!! hahaha

inilah Presiden Fakulti aku Azani namanya. tak tahu kenapa setiap kali amek gambar dengan dier aku akan choose gambar tersebut sebagai gambar terbaik ekekekkeek


abang ini, che man namanya! baik sgt n i already congratulated him coz he finally end his MASTER dah viva dah taniah che man!!!

 terima kasih yang tak terhingga kepada yang memilih saya sebagai "Mahasiswa Tahun 2 Yang berpotensi" gonna work very hard :D

motif ambil gambar sama sebab matching gler2 taw! thanks adnin coz being sporting on that glam night!

saje jadi gedik malam tu, btw he is Yazre :D

last but not least, me myself! hahahah kurus ke?! gambar diambil sebelum ke tempat dinner. credit to mr dayad coz make me turn someone else that i myself admired most! :D

untuk gambar seterusnya boleh tgk album di FB yer...
link : https://www.facebook.com/album.php?id=1262670996&aid=2083010

P/s : pening kepala nak paki baju apa dinner jabatan Mathematics nanti... hahhaha. bersahaja sudah!

GAMBAR PERKAHWINAN KRIS DAYANTI DAN SUAMI


GAMBAR KENANG-KENANGAN DATUK SITI DAN KD :D

DATUK SITI, BCT AND ASYRAF SINCLAIR, CANTIK!!! except for asyraf hahah


DATUK SITI N ROSA, SUKA BEBENOR KETAWA HUAHA
DATUK SITI NGAN KAK IPARNYA, ROZE :D TAPI TAK KENAL LAH SEORANG LAGI TUH
HARITU TYME DATUK SITI N DATUK SERI KHALID KAHWEN, KD NYANYI TAPI SKRG NI DCT KENA BALAS BALIK LAH, TAK GITU?!
BOLEH DIKATAKAN TREND, PENGANTIN MENYANYI DALAM MAJLIS SENDIRI. TAK KISAHLAH SI KD NI KAN PENYANYI JUGAK TAK GITU?!



"SAYA BI SAYA OK..."

Friday, March 25, 2011

Heh, cuak juga nak tulis entry macam ini tapi bila fikir akan kemaslahatan ummah ku postkan juga ku gagahkan juga. Ini sebenarnya pengakuan daripada status kawan FB yang aku sendiri tak kenal. sebenarnya kengkawan kat FB ni just suka2 add je. so leh dapat kawan ramai tak gitu?!


so hari ini kawan FB (kawan ker?!) aku ni keluarkan kenyataan daring giler dengan mengaku dier BI so senang cerita berdasarkan pengalaman aku, dier ni ngan laki pon dier ON ngan perempuan pon dier ON. Yang tak tahan sekali tu dier tak kesah apa orang nak cakap janji dia tak hipokrit. menurut hemah dan budi bicara saya, ini bukan permasalahan HIPOKRIT atau tidak tapi isu penghayatan agama dan akhlak. Bila seorang sahabat dier komen yang dier jugak BI tapi tak berani nak update status macam dier sebab ade ramai kaum keluarga di FB nya, dengan selamba dier cakap "tak kisahlah, tutup telinga je...". haish...


bukan ke agama dah melarang hubungan ini, dan sudah terang lagi bersuluh dilaknat ALLAH. sendiri fikir lah sebab melalui asas agama yang cukup, kita dah boleh bezakan mana yang halal dan haram di sisi Islam. Isu tak mahu dengar teguran orang itu hal korang (golongan cenggini). apa nak jadi dengan hamba2 ALLAH masa kini. Dengan isu gempa bumi di sana di sini, mungkin masih belum cukup untuk membuat mereka2 bertaubat. Jangan katakan pengajaran didepan mata, pedoman golongan Nabi Luth terdahulu langsung tidak dijadikan sempadan. semoga ALLAH melindungi hamba-Nya yang taat kepada-Nya! Amin...

P/s : bile tengok status dier, bukan ramai nak tegur bahkan ade lagi yang mengaku, rosak2x!

MAAF, LAMA TAK MENULIS...

Salam 1Malaysia kengkawan yang sudi melawat and membaca blog saya ini.
Tidaklah sesedap mana gteww tapi oklah setakat nak membuang masa korang. lama sungguh tak update BLOG ni ha. asyik dok menghadap si FB and twitter je hahahah.


Rindu sebenarnya nak menulis kembali entry2 yang berbentuk nasihat tapi itulah masalahnya sekarang, terlampau sibuk. Assignment korang jangan cerita tak menang tangan nak jawab. Rasenyer boleh siap kalo buat ikut waktu yang ditetapkan tapi itulah resam pelajar last minutes baru nak siapkan lepas tu hasilnya yang hado sahajalah...

So, buat masa sekarang susah lah senang cerita nak tulis entry2 yang berilmiah cenggitu (bajet professor nak bagi advice haha). oklah pastikan melihat entry seterusnya terbaik dari ladang fresh taw!!! tunggu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...