BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

HOW TO CHANGE PASSWORD FOR TM STREAMYX WiFi 2015? MACAM MANA NAK UBAH PASSWORD UNTUK WiFi TM STREAMYX 2015?

Tuesday, February 17, 2015

Assalam dan selamat hari selasa! Ok, untuk post kedua pada hari ini, aku nak tunjuk langkah-langkah mudah bagaimana nak ubah password wifi bagi line streamyx di rumah anda! Mudah gila cara ni. Aku tetiba nak tahu macam mana nak ubah password wifi ni. Aku ingat nak kena tekan apa-apa ke dekat modem wifi tm dekat rumah aku ni, rupanya tukar dekat smartphone or apa-apa gadget pon boleh.


Zaman sekarang ni kan, orang kemain lagi pandai curi line streamyx dekat kawasan perumahan kita. Aku ada baca, salah satu cara nak selamatkan line wifi kita adalah, kita kena rajin tahap dewa untuk ubah password kita. Tak tahu lah sama ada benda ini jadi atau tak, tapi tak salah mencuba kan? OK ikuti lah cara yang akan saya tunjukkan di sini! Saya juga telah menanyakan cara-cara untuk mengubah password wifi streamyx dekat twitter tm dengan tweet handle @TMConnects.

Step 1


Korang punya modem wifi haruslah JENIS ini ya!

Step 2


Bila korang dah connect dengan line wifi streamyx rumah korang, korang mestilah masuk ke http://192.168.1.1 dekat browser pilihan korang. Korang memerlukan login id dengan password.

Step 3



Untuk login id, korang kena pilih sama ada tmadmin atau tmuser. Pilih salah satu ya!

Untuk password pulak, korang kena pilih salah satu jugak! Sama ada Adm@xxxx or Usr@xxxx. Macam mana nak dapatkan 4 digit terakhir MAC address modem? OK korang cuba tengok dekat bawah modem tm tu mesti ad!


Untuk kes saya, saya akan masukkan Adm@3F7C atau Usr@3F7C sebagai password!

Step 4



Ok, bila korang dah masuk page tu select interface setup kemudian ambil wireless. Tukar lah nama wifi atau password dekat ruangan yang diberikan. Then, klik save and walah! Dah siap heheheheh

Selamat mencuba! Sebarang cadangan atau pertanyaan boleh emel/iMessage: azrinahmad1@gmail

BABY STEPS ON HOW TO MAKE RINGTONE USING iTUNES VERSION 12 ON MacBook (OSX Yosemite) 2015! CARA-CARA MUDAH MEMBUAT RINGTONE MENGGUNAKAN iTUNES VERSI 12 PADA MacBook (OSX Yosemite) ANDA 2015!

Assalam, lama tak menulis dekat blog saya ni, sumpah kata, lebih pada bersawang dah rasanya. Untuk permulaan tahun 2015 ini, saya berazam untuk memberikan info-info yang berguna yang mana kita rasa benda itu mudah tapi kita malu atau kita tak tahu nak cari sumber yang betul untuk bertanya. So, malas lah nak berceloteh panjang, kita straight to the point aje! 

Dekat iTunes, Apple memang lah jual ringtone tapi harga 1.99$ each tau, lebih kurang RM6++ duit Malaysia kalau kau rajin convert. Aku memang tak lah nak beli ringtone dekat iTunes. Aku dekat iTunes ni paling kurang pon beli Full Album (Konsert Lantera Timur CTDK with Orkestra Tradisional) yang berharga 12.99$ kalau xsilap tak pon beli satu lagu, itu pon 0.99$ yang mana aku rasa berbaloi! Ringtone ni boleh buat sendiri kot guna iTunes dekat MacBook. So? Let's go!!!

Step 1


1st thing first, kau bukak lah iTunes dekat Mac kau. Sat lagi ade jugak yang komen, "Bro, nak buat mcm mana ni???" Dasar tak nak baca and tengok gambar! Bangsa membaca bangsa berjaya tau!!! Hehehhehe

Step 2


Kemudian, kau pergi ke track lagu yang kau suka then right click on macbook trackpad atau menggunakan features dua jari sekali gus untuk mendapatkan menu yang tertera seperti dalam gambar! Then, kau tekat pada ayat, "Get Info".

Nak tahu lebih lanjut? Baca seterusnya! hehehhehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...